23 Ekim 2009 Cuma

Genç Kalmanın Yolları

Dünyadaki gıda uzmanları beslenmenin yaşlanmaya karşı en güçlü silah olduğunda birleşiyorlar. Vücut kaliteli proteine ve doğru yağlara ihtiyaç duyar. Cildin düşmanları, şeker, pirinç, makarna ve patatesteki glisemik karbonhidratlardır. Makarna, pilav ve ekmeği bir kısım uzmanlar da yenmesi gereken gıdalar içinde saymaktadır. Genç görünmek için bal, çikolata, pekmez (proantosiyadin içerir) ve mısır yenmelidir. Ancak bunlar Ölçülü alınmalıdır.
Kırışık önleyici diyette; tahıl, hazır olmayan yulaf, mercimek ve baklagillerdeki karbonhidrat alınmalıdır. Taze ve dondurulmuş yiyecekler tercih edilmeli, konserve ve kurutulmuş meyvelerden kaçınmalıdır.
Kırışık önleyici meyveler; kiraz, vişne, greyfurt, armut, erik, şeftali ve portakaldır. Lahana, brokoli, ıspanak ve soya fasulyesi kalsiyumca zengindir.
Genç kalmak için; potasyum ve magnezyum alınmalı, antioksidan etkili flavonoit içeren yeşil çay içilmeli, yeşil, sarı ve kırmızı sebze ve meyveler tüketilmelidir. Domates, karpuz, üzüm, kayısı, havuç (beta karoten içerir) ve diğer yoğun lifli meyve ve sebzeleri bol yemelidir. Her gün birkaç ceviz ve fındık, ayrıca yarım fincan keten tohumu yiyeceklere ilave edilmelidir.
Vücut yeterli protein alamazsa, hızlandırılmış yaşlanma moduna girer. Kaslar, organlar, kemikler, cilt ve vücudu hastalıklardan koruyan antikorlar proteinden yapılır. Yüksek kaliteli proteine sahip olan bütün balıklardan haftada 2 defa tüketilmelidir. Az yağlı ya da yağsız süt ürünleri tüketilmelidir. Tuzu azaltmalı ve kafeinden uzak durulmalıdır.
Sürekli negatif stres, kişiyi fiziksel ve ruhsal yönden olumsuz etkiler. Şeker hastalığı kadınlarda 10 yıl erkeklerde 3 yıl ömrü kısaltır. Sigara ve alkol kullananlar daha çabuk yaşlanırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder