28 Ekim 2009 Çarşamba

Kilo Kaybı Cerrahi

Cerrahi işlem olduğu obezite tedavisinde kullanılan (ayrıca mide zımbalama denir) gastrik bypass ve mide bölümleme sayılabilir.

Bunlar normalde yalnızca daha geleneksel yöntemlerle kilo kaybı ve başarısız olmuş hastanın sağlık kendi ağırlığının ele geçirilirse kullanılan iki köklü tedbirler vardır.

Gastrik bypass prosedürü dikiş karıştırmak veya midenin tüm genişliği boyunca zımbalama, midenin alt kısmı kapalı kapatma ve mide yiyecek almak için açık üst kısmı yalnızca bir kısmını bırakarak. Küçük bir açılış mide bu kalan "kese" yapılır; ince bağırsağın Jejunum (bir kısmı) kadar getirdi ve bu küçük açılış bağlı. Sonuç olarak, tüm yiyecek ve sıvıların hasta tarafından yutulur şimdi midenin üst bu küçük açıklıktan ve sonra doğrudan bağlı ince bağırsak için geçmelidir.

Mide kendisi de mide kısmını kapatmak için zımba veya dikiş kullanır cerrahi zımbalama, ama bu prosedürde, zımba veya dikiş midenin tüm genişliği boyunca yer değildir. Küçük bir açılış, yaklaşık 1 / 8 1 / 4 inç çapında (.3 -. 7 cm), üzerinden gıda midenin alt kısmını içine ve sonra her zamanki gibi ince barsak içine geçebilir bırakılır.

Hem bu işlemlerin böylece gıda yalnızca çok küçük miktarlarda içinde herhangi bir zamanda kaydedilebiliyor mide boyutunu azaltmak; hasta tam yiyecek küçük porsiyon yedikten sonra hisseder. Çünkü sindirim sistemi kalan içine açılış boyutları azalır, gıda çok kapsamlı (veya), böylece pureed bu açılış geçecek çiğnenmiş olmalıdır. Bir oturma veya başarısızlık yavaş ve gıda çiğnemek için iyice Mide bulantısı ve kusma ile sonuçlanabilir çok fazla yemek için çalışılıyor.

Cerrahisi sonrası Kilo kaybı dramatik: 26-44 lb (12-20 kg.) Ilk ay içinde, £ 50 (23 kg toplam ağırlık kayıpları ile.) Veya daha çok ortak olmak.

Ancak bu cerrahi işlemler hiçbirisinin obezite ömür boyu hızlı veya kolay saptamak olarak bakılmalıdır. Çünkü büyük ölçüde cerrahi ameliyatı sonrasında yiyecek miktarını hasta yiyebilir, özel bakım alınmalıdır azalır ki hasta olan yağ oranı düşük bir besleyici yiyecek tüketir ve vitaminler, mineraller yeterli miktarda vardır ve lif sağlamak.

Hasta da tamamen yetmezliği önlemek için gıda küçük yemek ve çiğneme yeme gerekliliğini kabul etmelidir. Bazı hastalar kendilerini rahatsızlık yarattığı gaz-gazlı içecekler gibi gıdalar üreten çekememek bulabilirsiniz.

Ne prosedür risk olmadan. Herhangi bir majör cerrahi, enfeksiyon, kanama ve anestezi gibi ilgili komplikasyonlar mümkündür. Ancak hasta mide zımbalama işlemi uğramıştır artan safra taşı oluşumu, vitamin eksiklikleri, mide ülseri ve zaman zaman da bildirilmiştir bu komplikasyonlar daha az sıklıkla daha gastrik bypass olan hastalar bu durumdan etkilenmektedir.

Ne operasyon, ya kusursuz bir - midenin üst "kesesi" boyutunu süresi ile artırabilir olarak açılma boyutunu mide zımbalama aşağıdaki sol olabilir. Ya bu oluşunda hasta şişirilmiş veya yaşayan kusma hissi vermeden daha fazla yemek ve giderek ağırlık yeniden neden olabilir izin verebilirsiniz.

Hastalar için yüksek kalorili gıdalar gibi milkshakes olan açılış geçecek alıcı tarafından ağırlığı yeniden elde etmek de mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder