20 Kasım 2009 Cuma

Obezite Maliyetler ve Riskler

Sir John memleket, Ulusal Denetim Ofisi başkanı, bugün İngiltere'de obezite sıklığı son 20 yılda bu üç katına vardı ve artmaya devam etmektedir Parlamentosu söyledi. İngiltere'de çoğu yetişkin artık, fazla kilolu ve bir beş obez olduğunu.

Maliyetleri ve İngiltere'de obezite sonuçları üreten ilk yetkili tahminleri, Sir John bu obezite hastalık olmaması ve 1998 yılında 30.000 erken ölümlerin 18 milyon gün sorumluydu tahmini. Ortalama olarak, ölümü obezite isnat edilebilir her kişinin hayatının dokuz yıl kaybetti. Obezite maliyeti NHS en az £ ½ milyar yıl ele. Düşük verimlilik olarak ekonomiye daha geniş maliyetleri ve çıkış kaybetti bir başka £ 2 billion her yıl olabilir.

Sir John sorununa yaklaşım NHS obezite yönetimi için daha tutarlı bir yaklaşım uygulayabilecek bir kanıta dayalı kurma yerleştirilir daha büyük çaba önerir. Hükümet çapında ve daha kapsamlı Devamı ortak çalışma aynı zamanda, hem ulusal hem de yerel olarak, yaşam uzun vadeli değişiklikleri teşvik etmek gereklidir.

Erkeklerin yaklaşık üçte ikisi ve İngiltere'de kadınların yarısından fazlası artık fazla kilolu veya obez. Ve problem burada çoğu Avrupa ülkesinden daha hızlı olarak artmaktadır. Eğer yaygınlık şimdiki oranda, dört yetişkin fazla artmaya devam etmektedir 2010 yılına kadar obez olacak. Bu önemli ölçüde koroner kalp hastalığı gibi ve ilişkili hastalıkların sıklığı artıracak £ 3.5 milyar yıl bu tarihte ekonomi mal olacak.

"Bu sorunun kolay bir çözümü ancak ilerleme mümkün bulunmaktadır. Var sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek ve insan sağlığına olan aşırı ağırlık risk altındadır artan sayıda NHS hizmetleri geliştirmek için daha fazla çaba kapsamı nedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder