16 Ağustos 2009 Pazar

Leptin, Beyin, ve Ağırlık

lida diyet zayıflama r10seoogle Boston araştırmacılar tarafından yeni bir çalışma (1999) nasıl yağ hormon leptin beyinde kontrol yeme sinir hücreleri tetiklemek için çalıştığını göstermektedir. Bu çalışmanın nasıl hangi yağlar kan akışı halinde yayımlanan leptin, davranış, beslenme ve bilişsel yönleri kontrol Mayıs hakkında bilgiler ekler.

Bu mediyal hipotalamustaki olarak, leptin "anorectic" sinir hücreleri, etkinleştirdiğinde hangi sürümü iştah-suppressing neuropeptides (POMC ve KARTİNG). Aynı zamanda, leptin "," orexigenic leptin başka bir grup duyarlı sinir hücreleri, adı engeller hangi sürümü iştah-düzenleyici neuropeptides (NPY ve AGRP). Leptin ve iki grup duyarlı hücreler iştah ve yanal hipotalamustaki kilit sinir hücreleri için suppressing sinyalleri göndermek besleme (ORX ve MCH) dahil olmak üzere birçok davranışlarını kontrol etmek için düşündüm.

Hipotalamustaki Kontrolleri Appetite

1940'lardan bu yana, bilim adamları hipotalamusta gıda alımını ve vücut ağırlığını düzenleyen önemli bir rol oynadığı bilinmektedir var. Fareler bu klasik denemelerde, hipotalamusta bir parçası olarak Lezyon masif obez fareler yarattı. Hipotalamusta bir parçası olarak Lezyonlar bir dürtü ve yiyecek bile açlık tarafından ölüme neden engellendi. Ancak, vücut ağırlığı kontrol düzenlenmesi için genlerin anlayış eksikliği önemli ilerleme inhibe. Yaklaşık beş yıl önce, Jeffrey Friedman MD, PhD, Rockefeller Üniversitesi, New York'ta bir doçent, ve araştırma grubu alanında gençleşmek. Bunlar, hormon leptin yağ hücreleri tarafından yapılan ve beyin için beslenme kontrol etmek için önemli bir sinyal keşfetti. Aniden bir şeker hastalığı gibi bozukluklar, obezite yeme kontrol etmek için yeni yollar ve ilgili bozukluklar, bulmak için umut oldu. Araştırma desteği ve bu alanda bilim adamı sayısı önemli ölçüde arttı.

Leptin İlgili Vücut Yağ için

Vücut olarak, leptin depolanan enerji miktarı ile doğru orantılı olarak yağ hücrelerinin gelir. Kalın thighs, flabbier silah ve daha büyük bir göbek daha leptin kan akışı dolaşan olduğu anlamına gelir. Her iki insan ve hayvanlarda Çalışmalar leptin eksikliği bir obur iştahı tetikler göstermiştir. Ne zaman normal leptin düzeyleri iade, bir dürtü yemeye uzaklıktadır gider. Son zamanlara kadar, beyinde sorumlu yollar belli oldu.

Geçen yıl, Doktoraüstü dost Elias ve meslektaşları hipotalamusta her iki parça arasındaki yolu da görünüşte yemek için leptin bağlı belirlendi. Yeni çalışma nasıl yol çalışması Mayıs söyler.

Linkler hipotalamustaki ve Leptin Arası

Leptin eylem ve sinir hücrelerinde etkinlik iki genetik işaretleri kullanılarak, araştırmacılar göstermiştir ki leptin tersi şekilde hipotalamusta cevap bir parçası hücre iki farklı gruplar. Özellikle, bu leptin duyarlı hücreler tuşuna hücreyi hipotalamusta başka bir bölgesinde bu kontrol çağrısı yemeye bağlantıları donanım var gösterilir ettik.

Bu mediyal hipotalamustaki olarak, leptin "anorectic" sinir hücreleri, etkinleştirdiğinde hangi sürümü iştah-suppressing neuropeptides. Aynı zamanda, leptin "," bu gerçekten yiyecek demektir orexigenic leptin başka bir grup duyarlı sinir hücreleri, adı engeller. Leptin güçlü bir iştah-neuropeptide uyarıcı bırakmadan gelen orexigenic hücrelerini engeller.

Net etkisi ise leptin duyarlı hücrelerin bir grup bu MCH neuropeptide açıklaması dahil beslenme dahil olmak üzere birçok davranışlarını kontrol etmek düşünce iştah ve yanal hipotalamustaki kilit sinir hücreleri için suppressing sinyalleri göndermek. Geçen yıl ortak yazar Jeffrey trapezci MD, BI at endokrinoloji bölünmesi baş-kadın papaz, Eleftheria Maratos-trapezci MD, Joslin Diabetes Center'da araştırmacı ve iş bu çarpık dışarı fareler için MCH gen eksik gösterdi önemli ölçüde daha az yedim littermates ve cruder deneyler ve yanal hipotalamustaki bir Lezyon ile fareler - gibi 50 yıl önce yalın edildi.

Diğer Leptin Araştırma Gerekli

Bu çalışma derhal hastalık ilgili veya terapi-etkileri ile ilgili yok. Ancak, araştırmacılar yanlış obez insanlar için hayvan modellerinde gider araştırmak için leptin Normal fareler bu çalışma için geliştirilmiş, yeni genetik işaretleri kullanmak umuyoruz. Bu bir gizem ve neden kilolu veya obez insanlar çok leptin ve damarlar yoluyla akan tam ortasındaydı bol appetites tutulacağı hakkında bir tartışma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder